Transport

Gruppen arbejder med omstilling af transportsektorens energiforbrug. Gruppens arbejde skal indgå i Region Hovedstadens strategiske energiplan.

 

Temagruppens arbejde fokuserer på at ændre valget af drivmidler fra diesel og benzin til el og biogas. I denne indsats har gruppen valgt at fokusere på de grupper af køretøjer hvor kommuner og regioner har særlige muligheder for at gøre en forskel – de offentligt ejede køretøjer og de køretøjer der er offentligt finansierede gennem udbud.

 

Temagruppens primære spørgsmål er:

 

  • Hvilket delmål skal der formuleres for omstillingen af transportsektoren i 2025?
  • Hvilke muligheder har kommuner, regioner og offentlige selskaber for at stille krav i indkøb og udbud af køretøjer og transport?
  • Hvilke eksempler er der på forsøg, hvor man har skiftet benzin eller diesel ud med el eller biogas og hvilke strategiske udviklingsprojekter bør igangsættes i fællesskab?
  • Hvilke infrastrukturløsninger skal udbredes for at understøtte omstillingen og hvilke muligheder har kommuner og regioner for at fremme den infrastrukturudvikling?
  • Hvordan kan kommunerne etablere p-pladser tæt på stationer, elladestandere eller parkeringsområder til biler, der kører på el eller gas?

 

Kommissorium

Temagruppens opgaver er beskrevet yderligere i dette kommisorium.

 

Kontakt:

Vil du vide mere om temagruppens arbejde så kontakt:

 

Formand:

Kathrine Fjendbo Jørgensen

 

Næstformand:

Martin Therkildsen

 

Energi på Tværs-sekretariatet:

Tue Damsø

Seneste nyt

I hvilket omfang må du bruge energiforbrugsdata fra private borgere til strategisk energiplanlægning og energispareformål?

Læs mere

Energi på tværs inviterer sammen med Energiforum Danmark til temadag d. 29. januar 2018

Læs mere

Danmarks grønne vækstpotentiale: 271 mia. kr. og 95.000 job Danmarks samlede omsætning inden for grønne løsninger

Læs mere

Det kræver visioner, investeringer og samarbejde på tværs af kommuner, regioner og landegrænser at beholde den grønne førerplads

Læs mere

Flere nyheder

Kalender

Se oversigt over møder i temagrupper og styregruppe

her.