Første netværksgruppemøde den 19.05.2014

Energi på Tværs inviterer den 19. maj 2014 til projektets første netværksgruppemøde.

 

Netværksgrupperne er vigtige deltagere i udformningen af den fælles energivision og kommer til at bidrage med konkrete erfaringer fra kommuner og forsyningsselskaber.

 

Du kan finde programmet for dagen her.

 

Tid: Mandag den 19. maj 2014, kl. 12:30-16:00

 

Sted: Birkelundgård, Damgaardsvej 25, 2620 Albertslund.

 

Borgmesterforum den 29.04.2014

Hovedstadsregionens energiforsyning skal senest i 2050 baseres 100 % på vedvarende energikilder. I projekt Energi på Tværs er udviklingen af en samlet vision og plan for omstillingen til vedvarende energi i fuld sving – og de første skridt er allerede taget!

 

I 2050 skal energiforsyningen være fossilfri. Hvordan bliver den det? Det spørgsmål blev der stillet skarpt på, da hovedstadsregionens borgmestre den 29. april på Gate 21’s Borgmesterforum mødtes med udvalgsformænd og direktører på tværs af kommuner og forsyningsselskaber for at drøfte udfordringer og muligheder for grøn vækst, og hvad kommunerne konkret gør her og nu. For selv om 2050 lyder langt ude i fremtiden, så er det afgørende at starte samarbejdet om udviklingen af fremtidens energiforsyning nu. En forsyning som skal sikre borgerne en stabil energiforsyning baseret 100 % på vedvarende energi i 2050.

 

En række interessante indlæg gav bolden op til drøftelse af grøn vækst gennem regionalt samarbejde om fremtidens energiforsyning. Oplægsholdere var Steen Christiansen, Borgmester Albertslæund Kommune, Michael Ziegler, Borgmester Høje-Taastrup Kommune, Brian Vad Mathiesen, Professor Aalborg Universitet, Klima- energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, Søren Hermansen, Direktør Samsø Energiakademi, Poul Erik Lauridsen, Direktør Gate 21 og Camilla Lønborg, Enhedschef for Klima og ressourcer Region Hovedstaden. Desuden var der paneldebat med deltagelse af Borgmestrene Thomas Lykke Pedersen, Fredensborg Kommune, Steen Christiansen, Albertslund Kommune og formand for KKR, Michael Ziegler, Høje-Taastrup Kommune og Willy Eliasen, Egedal Kommune - styret af Anne Grethe Holmsgaard, Direktør BiorefiningAlliance og formand for Gate 21’s bestyrelse.

 

Se præsentationerne her

 

 

 

 

Workshop den 31.03.2014

Mere end 90 repræsentanter for kommuner og forsyningsselskaber i hovedstadsregionen deltog, da projektet Energi på Tværs for alvor blev skudt i gang den 31. marts i København.

 

Fremtidens energiforsyning skal være fossilfri. Og arbejdet med omstillingen er gået igang.

 

På konferencen blev det pointeret, at det er nu, vi skal igang. Vi skal ikke kun fokusere på 2050 - men i høj grad også på, hvad vi kan gøre nu og her og i tiden frem til 2050.

 

Det er kommunerne og forsyningsselskaberne, der på tværs og i fællesskab kan skabe den struktur, som fremtidens fossilfri energiforsyning skal bygge på.  Ud af hovedstadsregionens 29 kommuner deltog de 25 i konferencen. Det lover godt for mulighederne for at agere og beslutte. Og det lover godt for den udvikling og vækst, som også kan blive et resultat af udviklingsarbejdet.  Se dagens præsentationer her.